Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Nivaagaards Malerisamling

Lille museum, stor kunst

Samlingen
Oplev mere end 400 års europæisk kunst. Nivaagaards Malerisamling rummer en række mesterværker med hovedvægten på italiensk renæssance og nederlandsk barok fra 1500- og 1600-tallet. Hertil kommer en fin samling af dansk guldalderkunst fra 1800-tallet. Museet har et overkommeligt omfang, selvom det geografisk og historisk rækker videre end, hvad man møder på de fleste danske kunstmuseer. På Nivaagaards Malerisamling kan man fordybe sig uden at blive træt.

Aktiviteter
Museet viser årligt to-tre særudstillinger med hovedvægten på nyere dansk billedkunst. Disse udstillinger skaber et levende supplement til den faste samling, når der i mødet mellem fortidens og nutidens kunst opstår tankevækkende dialoger. Desuden gennemføres en række foredrag, koncerter og andre arrangementer, der sætter fokus på samlingen og dens tid.

Museets stifter
Nivaagaards Malerisamling blev skabt af godsejeren og politikeren Johannes Hage (1842-1923) i årtierne omkring 1900. Han havde en stærk tro på kunstens forædlende karakter, men så den også som led i den nationale genrejsning efter 1864. Til sin voksende samling opførte Hage i 1903 en udstillingsbygning ved siden af hovedbygningen på sin ejendom Nivaagaard. Han anlagde også en park ned mod Øresund. I 1908 skænkede Hage sin privatsamling til offentligheden. Langt den overvejende del af museets værker er købt af Johannes Hage, men der fortages stadig nyerhvervelser.

Beliggenhed
Hages udstillingsbygning blev renoveret i 2008, men forinden var museet blevet udvidet i 1988 og 1992 med tre nye fløje. Trods sit ?gammeldags? indhold fremstår Malerisamlingen derfor som et nutidigt, handicapvenligt museum med de nødvendige publikumsfaciliteter. Man kan nyde en forfriskning i caféen, der om sommeren har udendørs servering. Eller man kan benytte lejligheden til at gå en tur i den dejlige rododendronpark omgivet af eng, mark og skov med Øresund i det fjerne.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2
2990 Nivå

Tlf: 49141017
Mobil: 20131895

Email:

Link: http://www.nivaagaard.dk

Placering af arrangør