Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Danmark

Ingen valgt
Intet valgt

Metodistkirken er en kristen kirke og anerkendt som trossamfund i Danmark. Her i landet er vi en klar minoritetskirke med ca. 2500 medlemmer og tilhængere. Ude i den store verden er Metodistkirken ikke nogen lille kirke. På verdensplan er der ca.70 millioner metodister.
Vi er en frikirke og det betyder, som navnet siger, at vi er uafhængige af staten. Vi synes det er naturligt og rigtigt, at stat og kirke er adskilt.
Lærer man kirken bedre at kende, vil man se, at Metodidistkirken kan kendetegnes ved et stærkt engagement omkring det at være fælles om at være menighed i lokalsamfundet. Vi eksisterer kun i kraft af, at der er mennesker, der har sagt: "Vi vil være metodistmenighed i Strandby. Derfor bygger vi en kirke og ansætter en præst!" Den dag der ikke er tilstrækkeligt mange mennesker, der synes, det skal være sådan, da er vi her ikke. Det er ikke bygningen, der gør at vi er kirke. Det er menneskene, der har deres fællesskab i menigheden, der gør, at her er en kirke. Her bliver ikke skruet en lyspære i, uden at der er mennesker, der har givet penge, så vi kunne købe den. Og den bliver ikke sat i, hvis der ikke var nogen der ville gøre det. Her var ikke ansat præster, hvis ikke menigheden kunne samle ind og betale lønnen. Så her må man stå sammen om at få det hele til at fungere.
Det, som metodisterne betoner, kaldes med et teologisk ord helliggørelse. Det dækker over, at vi tror på , at det gode i mennesket ved Guds nåde kan vokse og udvikle sig. At samværet med Gud forandrer os, så vi vokser i kærlighed. Når vi tror på Gud og begynder at leve i et personligt forhold til ham, bliver vi hele tiden bedre og bedre til at vælge kærligheden og det gode frem for det onde og forkerte.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Danmark
strandvej 30
9970 Strandby

Tlf: 21380070
Mobil: 21380070

Email:

Link: http://strandby-metodistkirke.dk

Placering af arrangør