Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Dansk Danseteater

Dansk Danseteater er et af Danmarks toneangivende kompagnier inden for den moderne dans, og har siden dets etablering i 1981 bidraget til at sætte moderne dans på det kulturelle landkort.

I november 2009 flyttede Dansk Danseteater til DANSEhallerne på Carlsberggrunden på Vesterbro, hvor det københavnske moderne dansemiljø er samlet under ét tag.

Udover at producere stationære forestillinger i København driver Dansk Danseteater desuden en omfattende turnevirksomhed. Regionalt og nationalt opføres årligt ca. 20 ? 30 forestillinger. Kompagniet turnerer med stigende aktivitet internationalt, bl.a. med gæstespil på Operahuset i Sydney og på en af de mest anerkendte dansefestivaler i verden Jacob´s Pillow i U.S.A.

Dansk Danseteater spiller i alt mellem 60 - 80 forestillinger om året, og har endvidere en lang række særarrangementer i form af workshops, introduktioner m.m.

Dansk Danseteaters kunstneriske ambition er at præsentere dansekunst af høj kvalitet og give publikum oplevelser, der er ud over det sædvanlige. Vi udfordrer det gamle med det nye, favner det klassiske og det moderne.

Forestillingerne spænder som følge deraf over et bredt spektrum - fra store sceneproduktioner over open-air forestillinger på Københavns Politigård, til mindre eksperimenterende opsætninger.

Koreografen Tim Rushton har siden 2001 været kunstnerisk leder af Dansk Danseteater, der i sæson 2009/20010 har ni fastansatte dansere og syv tilknyttet administrationen.

Dansk Danseteater er primært støttet af Københavns Teater samt modtager tipsmidler fra Kulturministeriet. Desuden støttes enkelte forestillinger af private fonde.Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Dansk Danseteater
Pasteursvej 24
1778 København V

Tlf: +45 35 39 87 87
Mobil:

Email:

Link: http://www.danskdanseteater.dk/default.asp?ver=