Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Jens-Christian Wandt

Kulturhus Kappelborg Skagen

Operasanger, konferencier, skribent, debattør, programvært, arrangør, kulturambassadør... - titlerne er mange, men det er som en af sin generations bedste tenorer, at Jens-Christian Wandt har gjort sig stærkest bemærket. Uddannet fra Musikkkonservatoriet i Hamburg i 1994, debuterede som koncertsanger i Amsterdams Concertgebouw allerede i 1992 og som operasanger i Det Ny Teaters opsætning af Flagermusen i 1995.

Siden har han sunget over det meste af Europa, i USA og Australien, og optrådt i de fleste store kulturhuse og koncertsale i Danmark. Jens-Christian Wandt har sunget i Barcelonas Gran Liceu, Queen Elizabeth Hall i London, Berwaldhallen i Stockholm og operahuset i Sydney. Han har optrådt med store kunstnere som Inga Nielsen, Michala Petri, Dame Gilian Weir og Susanne Resmark. Jens-Christian Wandt har udgivet 3 album med danske sange, og er fast solist når kongehusets højtideligheder finder sted enten i Holmens Kirke eller Christiansborg Slotskirke.

Han har modtaget flere priser ? bl.a. fra Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Schrøder- Finnerup-legatet, og Den Danske Herold-Pris. Han er blevet dekoreret med Dronning Ingrids Mindemedalje, udnævnt til Kulturambassadør i Skagen og fik i 2012 overrakt Frederikshavns Kommunes Kulturpris.

Jens-Christian Wandt er ikke bleg for at gå utraditionelle veje når der skal slås et slag for kulturen. Sammen med Sigurd Barret og DR Symfoniorkestret præsenterede han opera for børn i tv-serien ?Sigurd & Operaen?, men også politisk har han slået et slag for kulturen, og har været repræsenteret i Statsministeriets tænketank ?Havreholmgruppen?. Han er arrangør og initiativtager til den årlige tilbagevendende begivenhed ?Verdensballet i Skagen?, hvor han sammen med The Royal Ballet of London, hver sommer i juli, præsenterer ballet ved Den Tilsandede Kirke i Skagen. Denne forestilling blev også præsenteret i Blokhus i Jammebugt Kommune i sommeren 2013.

Udover sit kulturelle engagement, støtter Jens-Christian Wandt op om en række vigtige organisationer. Han er således tilknyttet de tre organisatiner: AIDS-Fondet, Børn Unge Sorg, og Barndrømmen.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Kulturhus Kappelborg Skagen
Skolevej 5
9990 Skagen

Tlf: 22477410
Mobil: 22477410

Email:

Link: http://www.skagenbilletten.dk/kommende/10252

Placering af arrangør