Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Københavns Drengekor

Københavns Drengekor har siden 1959 været fast tilknyttet Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, hvor drengene deltager i kirketjeneste ved højmesserne og ved vesperne, før 1959 var koret knyttet til Christiansborg Slotskirke. Københavns Domkirke danner også ramme om de traditionsrige kirkemusikaftener på udvalgte fredag aftener i sæsonen.

Koret medvirker ofte ved begivenheder og officielle arrangementer i og omkring Kongehuset. I forbin-delse med korets 75-års jubilæum i 1999 fik koret af Dronning Margrethe lov til at bruge tilnavnet Det Kongelige Kantori. De senere år har det været en stor ære for Københavns Drengekor at spille en musi-kalsk rolle som kongeligt kantori ved vielsen af H.K.H. Kronprins Frederik og H. K. H. Kronprinsesse Mary i Københavns Domkirke i 2004 samt dåben af Prins Christian i 2005 og Prinsesse Isabella i 2007.

Med et vidtspændende repertoire fra bestillingsværker af vor tids førende komponister (Poul Ruders, Bernhard Lewkovitch, Per Nørgaard, Vagn Holmboe og Palle Mikkelborg m.fl.) tilbage til den allertidlig-ste flerstemmighed har koret igennem årene vundet ry som et af de fineste af sin art, og koret har givet koncerter i alle dele af verden og ved utallige internationale musikfestivaler. Koret har endvidere deltaget i produktioner for radio og fjernsyn i Danmark såvel som i udlandet, og en stor cd-produktion på selska-ber som EMI, Decca, Vanguard, Chandos, Kontrapunkt, Dacapo og Danica Records har medvirket til korets fornemme internationale ry.

Koret er blevet dirigeret af personligheder som Benjamin Britten, Ernest Ansermet, Raphael Kubelik, Guiseppe Sinopoli, Andrew Davies, Sir Charles Mackerras, Christopher Hogwood, Paul McCreesh og Vladimir Ashkenazy. Endvidere har koret gennem de seneste år har samarbejdet med ledende koncert-agenter såsom Dell?Arte i Sydamerika, Wu Promotion i Kina og Sydney Opera House Trust i Australien.

Københavns Drengekor har siden 1991 været ledet af Ebbe Munk.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Københavns Drengekor
Sjælør Boulevard 135
2500 Valby

Tlf: 36466222
Mobil:

Email:

Link: http://www.kdk.dk

Placering af arrangør