Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Nørre Allé 25, Århus

Kirkens Korshær, Århus

Århus Domprovsti
Århus Stift

Kirkens Korshær, en af landets største frivillige hjælpeorganisationer, blev stiftet i 1912. Organisationen har siden 1918 arbejdet i Århus. Formålet med arbejdet er kort og godt at skaffe midler til socialt arbejde blandt de dårligst stillede i samfundet. Hvilket kan lade sig gøre ved hjælp af frivillig arbejdskraft.
Udover de velkendte genbrugsbutikker - der er ti af slagsen alene i Århus området - består Kirkens Korshærs arbejde af meget mere. Mildest talt.
Der er både Dag- og Nattjeneste, hvor alle kan møde op og forblive anonyme, hvis man vil det. Og der er en varmestue i såvel Nørre Allé som i Mejlgade.
Korshærspræsten Jørgen Lasgaard står hver tredje onsdag i måneden for en gudstjeneste i Sct. Pauls Kirke, ligesom han blandt andet foretager syge- og hjemmebesøg.
Arresthusarbejdet er en knap så kendt, men lige så vigtig del af korshærens arbejde. Det indebærer, at arresthusmedarbejderen, sammen med præsten i arresten, tager på besøg i arresten, og snakker med de indsatte - ud fra en idé om, at de indsatte godt kan have brug for at tale med et menneske helt uden for ?systemet?. Derudover er der også tilknyttet en præsten til arresthuset.
Onsdagsmøderne et såkaldt måltidsfællesskab med et par timers samvær. Udover maden, byder programmet på forkyndelse ved enten byens præster eller korshærens ansatte.
Fredags-familien er for familier, der har lyst til et fællesskab med andre familier. I løbet af tre timer er der plads til både aftensmad, bibelfortællinger, sange og eventuelt f.eks. lege og konkurrencer. Derudover arrangerer Kirkens Korshær årligt flere lejre, hvor fællesskab, glæde, bibeltime, god mad, traveture, lejrbål og underholdning er faste ingredienser.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Kirkens Korshær, Århus
Nørre Allé 25
8000 Århus C

Tlf: 86125666
Mobil:

Email:

Link: http://www.kkaarhus.dk