Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Politihistorisk Museum

Politiet har sit eget museum

Den 18. november 1993 åbnede Politihistorisk Museum som offentligt museum. Før den tid var det kun åbent for fagfolk eller folk med særlig tilladelse. Museet blev etableret i den tidligere københavnske Station 6 på Fælledvej, der i sig selv er et stykke historie, idet det er den første bygning, der blev bygget til politistation i København. Da stationen blev taget i brug i 1884 husede den - ud over stationslederens lejlighed - 16 ugifte mænd, der boede på 1. sal i to sovesale.

Kriminalmuseets historie går tilbage til 1904, hvor opdagelsesbetjent Carl Hansen i en kælder under Domhuset begyndte at samle ting og sager fra straffesagerne.

Museet fortæller og viser politiets/ordenshåndhævernes historie fra de første bysvende i 1294 til den arbejdsmæssige hverdag for nutidens politi. Blandt andet er det muligt at få et indblik i politiets rolle i sociale og historiske begivenheder tilbage til Slaget på Fælleden den 5. maj 1872, hvor politiet sloges mod de københavnske arbejdere med Louis Pio i spidsen.

I forskellige rum omtales fx besættelsestiden, og der vises en stor mængde af de redskaber og mordvåben, der har været benyttet i nogle af de mere spektakulære kriminalsager. Der er også udstillet falske kunstgenstande, våben mm. samt en række effekter og redskaber fra tiden før pornografien blev frigivet.

Et par af politiets gamle motorcykler, blandt andet "Kakkelovnsrøret?, en Nimbus fra 1927, er også udstillet. Og skulle man have lyst til at besøge detentionsgangen, er det også muligt.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Politihistorisk Museum
Fælledvej 20
2200 København N

Tlf: 35368888
Mobil:

Email:

Link: http://www.politimuseum.dk