Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Vagn Sohn

Vagn Sohn, født på limfjordsøen Fur i 1960, savner enhver form for videregående uddannelse. Skoletræt afsluttede han sit uddannelsesforløb efter en bestået studentereksamen i 1980.

Tilfældigheder, som ofte råder, også til et godt liv, kastede ham ud i ganske forskelligartede job. Efter en dannelsesrejse til Canada og Californien var han pædagogmedhjælper, efterskolelærer, socialarbejder for alkoholikere og hjemløse på Kofoeds Skole i København, altmuligmand på en stearinlysfabrik, tjener, plejer på et psykiatrisk hospital og endelig igen efterskolelærer.

Dette job har han bestridt siden 1987. De mange forskelligartede jobs og mødet med vidt forskellige mennesker har opbygget en voldsom sympati for de dårligst stillede, de udstødte og de anderledes.

Efter at have medvirket i en konsensuskonference arrangeret af Teknologirådet til vejledning af Folketinget i spørgsmål om barnløshed begyndte han for alvor at deltage i debatten om etik i forbindelse med reproduktion.

Det er gennem årene blevet til et par snese kronikker i de landsdækkende dagblade, med hovedvægten på de moralske aspekter i forbindelse med især genteknologi.

Der udover har han skrevet en lang række artikler til forskellige tidsskrifter. Praktisk arbejde er i det daglige ganske vigtigt for Vagn Sohn. Han mener, at hvis han ikke har fingeren i jorden, ganske bogstaveligt, har han ingen ret til at forholde sig troværdigt til livets store problemer. Om etik ved præster, læger, filosoffer og skaren af eksperter, der til stadighed stiller ansigt og ikke mindst mund til medierne om de store etiske spørgsmål, vi i tiden står i, meget. Men på moral og etik har cykelsmeden, glarmesteren og brugtbilsforhandleren lige så meget forstand som disse selvudnævnte eksperter.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Vagn Sohn
Ridder Munks vej 13
8881 Thorsø

Tlf:
Mobil:

Email:

Placering af arrangør