Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Pauline Motzfeldt Lumholt

Jeg er født i Nuuk i 1945 af grønlandske forældre, men har efterhånden levet størstedelen af mit liv i Danmark og er gift med en dansk præst. Min sanglige uddannelse har jeg fra Lærerseminariet i Tønder, Vestbirk Musikhøjskole, Ålborg Musikkonservatorium og Det Musikvidenskabelig Institut ved Århus Universitet.

Fra jeg var ganske lille, har jeg interesseret mig for mit folks kulturelle rødder. Under nogle års ophold hos polareskimoerne i Thule kom jeg tæt på grønlændernes førkristne, åndelige univers. Der begyndte mit arbejde med den trommesangstradition, der har været selve hjerteslaget i den gamle grønlandske kultur og som den dag idag formår at give styrke og inspiration til livet i det det moderne Grønland.

Mit arbejde med disse sager indbragte mig i 1995 Det Grønlandske Hjemmestyres kulturpris.

Med trommesangen som udgangspunkt har jeg nu efterhånden i mange år givet rollen som formidler af viden om livet i det gamle Grønland. Og det har jeg gjort i form af foredrag, undervisning og optræden som trommesanger / trommedanser. I den forbindelse har der været bud efter mig dels i det fjerne udland, f.eks Filippinerne,Argentina, Malaysia og Canada, dels naturligvis i det meste af Europa og på Grønland.

Udover at formidle viden om trommesangstraditionen optræder jeg som sanger. Såvel grønlandske som klassisk-europæiske sange er på mit repertoire.

Jeg kommer med mine foredrag og min optræden overalt i landet.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Pauline Motzfeldt Lumholt
Tøstrupvej 76
8581 Nimtofte

Tlf:
Mobil:

Email:

Placering af arrangør