Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Jens Krogsgaard

Jens Krogsgaard er operasanger (tenor) og medlem af Aarhus Kommunes Kunstråd. Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium (1996), samt privat hos prof. Werner Hollweg i Freiburg. Mastergrad i Elite Sangpædagogik fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (2008).
Specialet fra Masteruddannelsen handlede om Tekstformidling i sang, og danner grundlag for foredraget ”Tanke, tekst og musik”.

Han er en af sin generations førende tenore, men var oprindeligt rocksanger og –guitarist, inden han blev uddannet operasanger. Foredraget ”Fra rock til opera, en rejse gennem fordom mod frihed” beskriver denne tilsyneladende store omvæltning i en karriere.

I perioden 1999 – 2007 var Jens Krogsgaard fast solist ved Den Jyske Opera.
I 2002 debuterede han med stor succes på Det Kgl. Teater i rollen som Captain Vere i Billy Budd af B.Britten. For denne præstation modtog han Operaens Venners hæderspris, og blev desuden nomineret til Årets Reumert i kategorien Årets sanger.

Han har en meget stor passion for Liedgenren, og i 2004 var han initiativtager og idémand til forestillingen LiedTeater Digteren og Døden (Den Jyske Opera), som han også var iscenesætter på. En forestilling som blandede teater- og kammerkoncert formerne.

Jens Krogsgaard er ofte brugt som solist ved lied- og orkesterkoncerter, og kan bl.a. høres på CD med Århus Symfoniorkester i en indspilning af Rued Langgaards Sinfonia Interna, og med Ulrich Stærk i en indspilning af R.Schumanns Dichterliebe.
I 2006 sang han i Rostock Tristan ved en koncertopførelse af 2.akt af Wagners Tristan og Isolde.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Jens Krogsgaard
Helenelyst 221
8220 Brabrand

Tlf:
Mobil:

Email:

Placering af arrangør