Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Leif Hjernøe

På baggrund af over 35 års erfaringer fra en broget skribent­virksom­hed som blandt andet skønlitterær forfatter, dramatiker, kursuslærer, foredragsholder, tidsskriftsredaktør, radioessayist og måske især som tv/radio-anmelder ved Kristeligt Dagblad advarer Leif Hjernøe imod at lade tv-folket være alene om at fortælle tidens "gode historier" om vores fælles virkelighed. Vi skal alle sammen også selv have et par ord at skulle have sagt, mindst!

- Men hvordan både bevare og udvikle "det levende ord" og dermed et frodigt og nuanceret talesprog?

Islandske sagaer, indianske myter og alverdens eventyr fortæller om en virkelighed uden sofavælgere og skærmtrolde. Med brug af sådanne tekster og med eksempler fra egne bø­ger peger forfatteren Leif Hjernøe på, hvor vigtigt det er at kunne se de mytologiske træk i det enkelte menneskes historie. Livet kan på den måde finde me­ning - også hvor et skæb­neforløb ellers kan virke me­nings­løst.

Denne fortælletradition er for flere generationer blevet omhyggeligt varetaget af radio-folket. Der er for tiden igen tale om at beskære såvel de økonomiske som de menneskelige ressourcer, når det drejer sig om den radiofoniske kulturformid­ling. Leif Hjernøe har mindst ti gode grunde til at forstærke radioens muligheder for også i fremtiden at kunne levere journalistik på højt niveau.

Leif Hjernøe er 68 år, opvokset i et boghand­lerhjem i en forstad til Århus og er oprindeligt uddannet som korpus-sølvsmed. Har endvidere studeret teologi, kunsthistorie, fransk og socialantropologi ved Aarhus Universitet. Debuterede som skøn­litterær forfatter i 1968 og har siden udgivet ca. 15 romaner, novelle- og essaysamlinger.

Han har sammen med ægtefæl­len gennem snart 45 år, højskole­lærer og socialrådgiver Lis Hjernøe, boet i Hov ved Odder siden 1978. I foråret 1998 flyttede ægteparret til landsbyen Gylling i samme egn.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Leif Hjernøe
Krogsgade 10
8300 Odder

Tlf:
Mobil:

Email:

Placering af arrangør