Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Aksel Bording

Hjælpepræst i Stevns Valgmenighed. Skoleleder ved Stevns Friskole 1977-2006. Cand. pæd. i religion

Funderet i den grundtvigske kirke- og skoletradition.

Stevns Friskole var mit livsprojekt. Sammen med min kone og engagerede forældre og medarbejdere startede jeg skolen op og opbyggede i gennem årene en nutidig grundtvig-koldsk skolemodel, hvor blandt andet religion og naturfag indgår i en frugtbar dialog belyst igennem en historisk-fortællende undervisning.

Med jævne mellemrum har jeg været kursuslærer for lærere fortrinsvis i den grundtvig-koldske skoletradition. Jeg har skrevet nogle bøger og mange artikler samt holdt mange foredrag rundt om i landet.

Jeg er nu udlukkende hjælpepræst, fortæller, foredragsholder og skribent.

Jeg fortæller meget gerne fra verdens- og religionshistorien. Specielt er jeg optaget af at fortælle fra menneskelivets skole, hvor jeg især har studeret naturfagenes og den poetisk-religiøse udvikling og deres indbyrdes forhold gennem tiderne. Udfra denne viden, har jeg skabt en pædagogisk skolemodel, som udvikler både den rationelle og poetisk-religiøse erkendelse hos børn og unge.

Jeg fortæller også gerne fra skolehistorien - især ved jeg noget om friskolens historie, om Grundtvig og Kresten Kold og andre. Jeg elsker at boltre mig i myternes univers og uddrage den livstolkning, der ligger latent i dem - og jeg samtaler gerne herom med andre.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Aksel Bording
Thorsvænge 30
4673 Rødvig Stevns

Tlf:
Mobil:

Email:

Placering af arrangør