Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Svalegangen

Svalegangen ønsker at fremme ny dramatik. I teatrets første sæson i 1963 arbejdede man med tekster af Klaus Rifberg, Svend Aage Madsen og Benny Andersen. Svalegangen samarbejder i dag fortsat med unge kunstnere, dels for at hjælpe dem på vej, dels for hele tiden at have fingeren på pulsen.

Svalegangens nuværende leder Niels Andersen, der satte sig i chefstolen i 1995, har sammen med det faste administrative og tekniske personale i høj grad gjort Svalegangen til et teater, der i dag er i en rivende udvikling. Teatret har placeret sig markant mellem Aarhus Teaters mere traditionelle repertoire og så de eksperimenterende teatergrupper i byen. Det er lykkedes ved at satse på såvel ny dansk dramatik med en bred appel som nyere udenlandsk dramatik. I særdeleshed angloamerikanske forfattere.

Svalegangen er i dag et moderne og interessant teater, som følger med tiden. Teatret har igennem årene overvejende produceret forestillinger til et voksenpublikum. I det nye årtusinde har Svalegangen udviklet sig til at være landets fjerde største teater udenfor hovedstaden, kun overgået af landsdelsscenerne i Århus, Aalborg og Odense. Svalegangen arbejder vedholdende med at fastholde teatret som moderne kunstform og er kendetegnet ved den udvikling og dynamik, som teatret har gennemgået. Særligt de senere sæsoner har bevirket, at Svalegangen har taget springet fra et ”lille storby teater” til et markant og moderne scenekunstcenter.

Svalegangen har et stort udbud af egenproduktioner og gæstespil samt en forpligtelse som nationalt turnéteater.

Svalegangen er et velfungerende hus, hvor alle teatrets funktioner, inkl. værksteder og administration, er samlet under et tag. Huset rummer i dag Svalegangens teatersal med plads til knap 200 publikummer, foyerscenen med plads til 70 og ikke mindst dukketeatret med 20 pladser.

Læs mere på www.svalegangen.dk

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Svalegangen
Rosenkrantzgade 21
8000 Århus C

Tlf: 86138866
Mobil:

Email:

Link: http://www.svalegangen.dk/

Placering af arrangør