Gudstjenester Museer Teater og film Koncerter Foredrag Kirkelige arrangementerLog ind

Kalender for kirke, kunst og kultur


Profiloplysninger

Aalborg Teater

Store Scene
Før Aalborg Teater åbnede i 1878 fandtes der ikke noget egentligt teater i Aalborg. I Algade lå en teater­bygning, "Dramatikken", hvor omrejsende turnéselskaber kunne spille. Da man startede på at bygge det nuværende Aalborg Teater, lå der på grunden et serverings- og danselokale. Ind gennem teatrets gård løb den dengang utildækkede Vesteraa.

Der er dog sket meget siden da. Teatret er blevet ombygget og renoveret af flere omgange, så det i dag fx har varme- og ventilationsanlæg samt et moderne forhus med toiletter og gode garderobe­forhold. Adgangen til teatret er gjort mere handikapvenlig, der er teleslyngeanlæg og indrettet café, hvor du kan nyde et måltid mad, en kop kaffe eller andet før og efter forestillingen.

Store Scene og orkestergraven er ombygget så de er velegnede til større teaterproduktioner, og der er tilbygget bagscene og værksteder. Store Scene har i dag 460 pladser. De store ombygninger er dels egenfinansieret og har dels været finansieret med lån og støtte fra Nordjyllands Amt og Kulturministeriet. Kultur­ministeriet støtter Aalborg Teater med driftstilskud.

Lille Scene
Lille Scene ligger i hjørneejendommen Jernbanegade / Sankelmarksgade. Den skulle egentlig have været revet ned og omdannet til parkeringsplads. Men Aalborg Teater købte ejendommen og etablerede i 1983 et af Nordjyllands bedste alternative spillerum. Publikums- og scenefaciliteterne på Lille Scene kan ændres fuldstændigt fra forestilling til forestilling. Lille Scene har plads til ca. 125 tilskuere.

Caféscene
Ind imellem stiller vi en mindre scene op i caféen og spiller fx cabareter og mindre forestillinger som egner sig til at blive nydt sammen med et glas vin eller en sodavand. Publikum sidder som oftest ved caféens borde, og tonen i Caféscenens forestillinger plejer at være uformel. Kontakten mellem scene og publikum er meget tæt på Caféscenen.

Transformator
- hed indtil sæsonen 2007-08 "Mindste Scene". Den er placeret i den tidligere "øverste bar". Transformator har plads til ca. 50 og tilbyder anderledes oplevelser som improshows, cabareter, mode­shows, live-musik m.v.

Udskriv / Tip en ven

Billeder af profilen

Kommende begivenheder fra denne arrangør

Abonnér på begivenheder fra denne arrangør

Praktiske oplysninger

Aalborg Teater
Jernbanegade 11
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 60 10
Mobil:

Email:

Placering af arrangør